Strandjes en omgeving

Jávea staat bekend om haar diversiteit aan stranden. Een uitgestrekt zandstrand, Playa El Arenal, en prachtige baaien met (kiezel)strandjes. Bij elkaar zo’n 25 kilometer strandgenot!

Playa El Arenal

Playa El Arenal is een echt familie zandstrand. Het strand bevindt zich aan de boulevard van Jávea en ligt daarmee direct bij vele cafes, restaurants en winkeltjes. Het strand biedt vele mogelijkheden tot watersport; waterskien, jetskien, waterfietsen, boot huren etc. en beschikt daarnaast over volleybalnetten en speeltoestellen voor de kleintjes. Op het strand zijn ligbedjes en parasols te huren. Playa El Arenal staat onder toezicht van strandbewaking en heeft een Rode Kruispost.

Playa de la Granadella

Playa de la Granadella ligt in het zuidelijkste gedeelte van Jávea. Granadella is een prachtig kiezenbaaitje met helder water en is in 2012 en 2013 door de Spanjaarden tot ‘Beste strand van Spanje’ gestemd. Ook is dit pittoreske baaitje de perfecte plek voor duikers of snorkelaars die graag zeegrasvelden en kleurrijke vissen bewonderen in kristalhelder water. De omgeving is geweldig en u bereikt het baaitje via een prachtige route. Zeker een bezoekje waard!

Ambolo

Ambolo is een van de vele parels van Jávea! Niet makkelijk te bereiken maar die moeite dubbel en dwars waard. Het is een prachtige kiezelbaai met helder turquoise water omgeven door rotspartijen. Ook is het een ideale plek om te snorkelen. Op het strand zelf zijn geen voorzieningen en vanwege de steile klim treft u hier met name jonge mensen. Het is een nudistenstrand maar in de zomer ziet u die hier veel minder dan in het voor- en najaar. Playa Ambolo ligt ten zuiden van Cabo de la Nao.

Montañar 

Montañar is een heerlijk strand gelegen bij de haven. Dit is het favoriete strand van de locals! Het strand is omgeven door diverse leuke strandtentjes/kleine barretjes waar u kunt genieten van een hapje en een drankje.

Portitxol

Portitxol is een prachtig strand met een waanzinnig uitzicht over de Mediterrane zee. Het is een kiezelstrand waar u in alle rust kunt genieten. Na het zonnen en het zwemmen kunt u in het restaurantje genieten van een hapje en drankje in de schaduw. Het is een ideaal strand wanner u op zoek bent naar meer rust.